Изберете страница

Предимства на чатботовете за бизнеса

от юли 10, 2021Бизнес0 коментари


Warning: Undefined variable $but_collect in /home/pushhn1c/humanchatbots.com/wp-content/plugins/sba-smart-share/includes/sba-share-button.php on line 176

Чатботовете могат да помогнат на бизнеса

Чатботовете са изключително полезни за подпомагане на бизнеса да изгради по добри взаимоотношения с клиентите. Те могат да се окажат отличен инструмент за изграждане на силни връзки чрез ангажиране и взаимодействие с потребители, идващи на вашия уебсайт. Вашият бизнес може да интегрира чатботове, за да постигне не само маркетингови цели, но и да стимулира продажбите и да подобри обслужването на клиентите. 

Те могат да помогнат на бизнеса да издигне ангажираността на клиентите на следващото ниво. Те са в състояние да направят ангажимента по-интерактивен, тъй като управляват взаимодействията въз основа на потребителските посещения.   

Използването на чатботове може да помогне да се избегне неподходяща или необходима информация, така че клиентите да могат да останат по-дълго на вашия уебсайт и да поддържат разговора. С последователни отговори и бързо време за реакция, чатботовете винаги ще имат клиенти, ангажирани с вашата компания.  

Няколко съвета, които можете да следвате

Ето няколко съвета, които можете да следвате, за да създадете ефективно ангажиране на клиентите :

 • Персонализация – чатботовете могат да анализират отговорите на клиентите и да предоставят незабавно свързани данни. Въз основа на подробностите и историята на клиента, чатботът може да използва името по време на разговори и да ангажира клиенти. 
 • Отговор в реално време – чатботът е най-бързият начин за реакция и комуникация с вашите клиенти. Това темпо може да доведе до спестяване на време и разходи както за бизнеса, така и за клиентите. 
 •  Персонални отговори – Chatbots доставят незабавни индивидуални отговори на вашите клиенти – точно това, което се очаква от тях. С този подход за решаване на проблеми и ефективни насоки вие правите клиентите си щастливи и доволни. 

Подобрява генерирането на нови клиенти

Вашият бизнес може да внедри чатботове за генериране  на потенциални клиенти, да ангажира клиентите с персонализирани съобщения през цялото време. Това помага при насочването и препоръчването на клиентите при вземането на бързи решения.

Чатбот могат да използват предварително зададен въпросник, за да убедят посетителите, и да ги превърнат в нови клиенти и да гарантират, че ги водят в правилната посока, за да получат по-високи проценти на конверсия. 

 • По-добра квалификация за потенциални клиенти – Ботовете квалифицират потенциални клиенти, като задават съответни въпроси и ги насочват към екипа по продажбите , или организират среща, ако екипът е зает / недостъпен. 
 • По-добър подход към потенциални клиенти – Потенциалните клиенти се научават как да използват дадена информация/услуга въз основа на тяхното взаимодействие с чатбота. Например в бизнес за електронна търговия, чатботът ангажира клиентите, като дава персонализирани препоръки, комбинирани оферти или купони за отстъпки, за да подобри реализацията на продажбите.

Известни марки за електронна търговия като H&M, eBay shopbot, сега продават много продукти с помощта на чат ботове. Клиентите могат лесно да закупят и предплатят всеки продукт в три лесни стъпки. 

Тези марки значително намаляват времето за опашка като (ресторанти за бързо обслужване) и използват опростен процес, които ще доведе до значително увеличение на количеството на поръчките и продажбите.

Намалете разходите за обслужване на клиенти

Внедряването на чат ботове е инвестиция, която помага на бизнеса да оптимизира разходите за обслужване на клиенти. Инвестирането в чат ботове спестява допълнителни разходи за добавяне на повече агенти, тъй като наемането на повече агенти за поддръжка означава допълнителни разходи и време. 

Chatbots могат да помогнат за спестяване на клиентски разходи на различни нива: 

 • Заплати
 • Обучение
 • Инфраструктура

Има много предимства на чатботовете: Предимства на това как фирмите могат да оптимизират своите разходи, без да компроментират качеството на обслужване на клиентите си. Обслужването на клиенти с AI може да помогне по много начини;

 • Мащабиране поддръжката им в чата по време на натоварени часове
 • Автоматизирайте рутинните бизнес процеси
 • Активирайте нови модели за обслужване на клиенти

Чатботовете могат да се мащабират в пиковите часове на бизнеса, без допълнителни разходи. По този начин те се възползват драстично от вашия бизнес, за да намалят разходите и да дадат възможност за повишаване на приходите и удовлетвореността на клиентите.

Освен това, осигурявайки изживяване на марката, което е по-просто и по-безпроблемно за клиентите, ботовете също намаляват значително количество разходи и ресурси за вашата компания. Важно е фирмите да използват предимствата от внедряването на чатботове, за да подобрят ефективността и клиентското изживяване. 

Следва продължение…

Ако статията ви е харесала може да я споделите с приятели. Също така може да направите запитване тук

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *