Изберете страница

Предимства на чатботовете за бизнеса

от юли 10, 2021Бизнес0 коментари

Чатботовете могат да помогнат на бизнеса

Чатботовете са изключително полезни за подпомагане на бизнеса да изгради по добри взаимоотношения с клиентите. Те могат да се окажат отличен инструмент за изграждане на силни връзки чрез ангажиране и взаимодействие с потребители, идващи на вашия уебсайт. Вашият бизнес може да интегрира чатботове, за да постигне не само маркетингови цели, но и да стимулира продажбите и да подобри обслужването на клиентите. 

Те могат да помогнат на бизнеса да издигне ангажираността на клиентите на следващото ниво. Те са в състояние да направят ангажимента по-интерактивен, тъй като управляват взаимодействията въз основа на потребителските посещения.   

Използването на чатботове може да помогне да се избегне неподходяща или необходима информация, така че клиентите да могат да останат по-дълго на вашия уебсайт и да поддържат разговора. С последователни отговори и бързо време за реакция, чатботовете винаги ще имат клиенти, ангажирани с вашата компания.  

Няколко съвета, които можете да следвате

Ето няколко съвета, които можете да следвате, за да създадете ефективно ангажиране на клиентите :

 • Персонализация – чатботовете могат да анализират отговорите на клиентите и да предоставят незабавно свързани данни. Въз основа на подробностите и историята на клиента, чатботът може да използва името по време на разговори и да ангажира клиенти. 
 • Отговор в реално време – чатботът е най-бързият начин за реакция и комуникация с вашите клиенти. Това темпо може да доведе до спестяване на време и разходи както за бизнеса, така и за клиентите. 
 •  Персонални отговори – Chatbots доставят незабавни индивидуални отговори на вашите клиенти – точно това, което се очаква от тях. С този подход за решаване на проблеми и ефективни насоки вие правите клиентите си щастливи и доволни. 

Подобрява генерирането на нови клиенти

Вашият бизнес може да внедри чатботове за генериране  на потенциални клиенти, да ангажира клиентите с персонализирани съобщения през цялото време. Това помага при насочването и препоръчването на клиентите при вземането на бързи решения.

Чатбот могат да използват предварително зададен въпросник, за да убедят посетителите, и да ги превърнат в нови клиенти и да гарантират, че ги водят в правилната посока, за да получат по-високи проценти на конверсия. 

 • По-добра квалификация за потенциални клиенти – Ботовете квалифицират потенциални клиенти, като задават съответни въпроси и ги насочват към екипа по продажбите , или организират среща, ако екипът е зает / недостъпен. 
 • По-добър подход към потенциални клиенти – Потенциалните клиенти се научават как да използват дадена информация/услуга въз основа на тяхното взаимодействие с чатбота. Например в бизнес за електронна търговия, чатботът ангажира клиентите, като дава персонализирани препоръки, комбинирани оферти или купони за отстъпки, за да подобри реализацията на продажбите.

Известни марки за електронна търговия като H&M, eBay shopbot, сега продават много продукти с помощта на чат ботове. Клиентите могат лесно да закупят и предплатят всеки продукт в три лесни стъпки. 

Тези марки значително намаляват времето за опашка като (ресторанти за бързо обслужване) и използват опростен процес, които ще доведе до значително увеличение на количеството на поръчките и продажбите.

Намалете разходите за обслужване на клиенти

Внедряването на чат ботове е инвестиция, която помага на бизнеса да оптимизира разходите за обслужване на клиенти. Инвестирането в чат ботове спестява допълнителни разходи за добавяне на повече агенти, тъй като наемането на повече агенти за поддръжка означава допълнителни разходи и време. 

Chatbots могат да помогнат за спестяване на клиентски разходи на различни нива: 

 • Заплати
 • Обучение
 • Инфраструктура

Има много предимства на чатботовете: Предимства на това как фирмите могат да оптимизират своите разходи, без да компроментират качеството на обслужване на клиентите си. Обслужването на клиенти с AI може да помогне по много начини;

 • Мащабиране поддръжката им в чата по време на натоварени часове
 • Автоматизирайте рутинните бизнес процеси
 • Активирайте нови модели за обслужване на клиенти

Чатботовете могат да се мащабират в пиковите часове на бизнеса, без допълнителни разходи. По този начин те се възползват драстично от вашия бизнес, за да намалят разходите и да дадат възможност за повишаване на приходите и удовлетвореността на клиентите.

Освен това, осигурявайки изживяване на марката, което е по-просто и по-безпроблемно за клиентите, ботовете също намаляват значително количество разходи и ресурси за вашата компания. Важно е фирмите да използват предимствата от внедряването на чатботове, за да подобрят ефективността и клиентското изживяване. 

Следва продължение…

Ако статията ви е харесала може да я споделите с приятели. Също така може да направите запитване тук

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.