Изберете страница

Предимства на чатботовете за бизнеса – част 2

от юли 11, 2021Бизнес0 коментари


Warning: Undefined variable $but_collect in /home/pushhn1c/humanchatbots.com/wp-content/plugins/sba-smart-share/includes/sba-share-button.php on line 176

Warning: Undefined variable $but_collect in /home/pushhn1c/humanchatbots.com/wp-content/plugins/sba-smart-share/includes/sba-share-button.php on line 176

Наблюдавайте потребителските данни, за да придобиете по ясна представа.

Чатботовете са чудесен инструмент за проследяване на модели при покупки, и анализ на поведението на потребителите чрез наблюдение на потребителските данни. Въз основа на данните, компаниите намират за по лесно да продават продуктите си по различен начин и да разширят обхвата си. 

По същия начин чатботовете са отличен инструмент за комуникация с клиенти, тъй като те могат да помогнат на фирмите да събират обратна връзка чрез прости въпроси и да позволят на вашия бизнес възможността да подобри продуктите или да оптимизира уебсайта.   

 • Създаване на потребителски профили – Вашата компания може да използва чатботове за събиране на информация от клиенти като име, данни за контакт и т.н., за да създаде потребителски профил. 
 • Изпращане на подтикващи известия Чатботовете може да се окажат полезни за поддържане, и ангажиране на съществуващите клиенти чрез подтикващи известия.  
 • Предложете подходящо съдържание – Използването на чатботове означава, че фирмите могат да предоставят на клиентите подробности за продукта и също така да предлагат подходящо съдържание.  Това важи с пълна сила също и за човешките аватари. Те се появяват, грабват вниманието, описват дадената услуга или продукт и след това се активира, чатбот, или клиента се препраща към страницата за плащане или количката.

Измислете разговорна маркетингова стратегия. 

Разговорният маркетинг използва силата на разговорите в реално време, за да помогне на купувачите да преминат през фунията за продажби. Позволява на вашия бизнес да създава автентични преживявания и да изгражда взаимоотношения с клиентите. 

Когато марките използват чатботове за маркетинг , те могат да се ангажират с хората чрез целенасочени съобщения и интелигентни чатботове, следователно, стимулирайки процента на конверсия. Създаването на разговорна маркетингова стратегия има много предимства:  

 • Ангажирайте повече потенциални клиенти – Вашият бизнес ще се ангажира с повече потенциални клиенти и ще постигне повече възможности, като дава възможност на посетителите да започнат разговори на уебсайта ви, вместо да ги принуждават да попълват формуляри и форми. 
 • Отговаряйте на клиентите поотделно – Когато се използват чатботове, на фирмите е лесно да отговорят индивидуално на въпросите на клиентите и да избегнат обичайната фиксирана клиентска фуния, натъпкана с маркетингови утежнения.
 • Подобряване на клиентския опит – Целта на разговорния маркетинг е да намали разочароващите преживявания, които клиентите срещат в обслужването на клиенти. 

AnyWare на Domino издига концепцията за разговорен маркетинг на следващо ниво, като позволява на клиентите да поръчат своите любими артикули чрез множество налични опции в менюто.   

Автоматизиране на баланса с човешко докосване.

Комбинирането на AI технология и човешки аватари може да помогне на фирмите да осигурят безпроблемна поддръжка на клиентите. Вашият бизнес може да използва интеграцията на чатбот и човешки аватар за чат на живо през WatsApp и Telegram интеграция, за да позволи на клиентите да се самообслужват и да решават често срещани проблеми и да се свързват с човешки агент или с вас когато е необходимо. 

Бизнесът, използващ AI-активирани чатботове като основен канал, помага да се осигури поддръжка в реално време. Ботът незабавно отговаря на запитвания и повишава удовлетвореността на клиентите. Но може да има случаи, когато ботът не е в състояние да идентифицира намерението на потребителя в заявката и да извърши прехвърляне към ваш служител за жива връзка. 

Бизнесът може да се възползва по различни начини, когато разбере разликата между чатбот и Аватар с интеграция на живо и ги интегрира заедно: 

 • Агентите за чат на живо могат да пренасочват клиента с помощта на WatsApp и Telegram Интеграция, и да ги свързват с вас, ако изискват задълбочена дискусия, така няма да се налага да оставите клиентите без отговор. 
 • Плавният преход между чатбот към чат на живо осигурява реакция в реално време на клиентите , като им дава най-доброто хибридно изживяване.
 • Интегрирането на чата на живо и чатбота заедно може да помогне на фирмите да се ангажират с клиентите интелигентно и по цял ден, всеки ден. 

Изпълнете очакванията на клиентите.

Клиентите предпочитат гладкото взаимодействие и очакват бързи отговори на жалби или запитвания. Тъй като чатботовете стават все по-интелигентни, фирмите могат да ги използват, за да отговорят на очакванията на клиентите, като позволяват приятелски взаимодействия.   

Когато се използват чатботове, клиентите могат да се ангажират с фирмата по всяко време, без да се налага да чакат човешки агенти и това гарантира задържане на клиентите, и помага за израстване на компанията. 

Ето няколко начина, по които чат ботовете могат да помогнат за удовлетворяване на очакванията на клиентите:

 • Проактивно взаимодействие – Фирмите могат да се възползват от чатботовете, за да взаимодействат активно с клиентите и да им предоставят бързи отговори. Това гарантира по-високи стойности в сравнение с отварянето на електронната поща. 
 • Персонализирано изживяване – Чатботовете имат чудесно въздействие, когато става въпрос за предоставяне на лично преживяване на клиентите в множество аспекти на комуникация, и това се отразява на процентите на продажби и реализация.  
 • Ефективно насочване – Използването на чатботове за изпращане на визуално съдържание и предоставяне на информация по отношение на информация за продукти, оферти, отстъпки и т.н. може да осигури ефективно насочване и да увеличи ангажираността на клиентите.  

Постигнете мащабни резултати в обслужването.

Наличието на опция за мащабиране на обслужването на клиенти е първото нещо, което всеки бизнес, ориентиран към клиентите, може да поиска. Когато бизнесът е в състояние да постигне мащабиране на обслужването, това означава, че е готов за времената, в които повишаването на трафика става неизбежен, като празничните сезони или пиковите часове. 

В случай на управление на вашите разговори по време на пиковите часове, можете да срещнете предизвикателства като добавяне на повече експерти по поддръжка, осигуряване на обучение и др. Добавянето на чат ботове осигурява мащабиране за обработка на разговори в реално време. 

 • С чатботовете за обслужване на клиенти можете да подобрите производителността на бизнеса си без никакви допълнителни разходи и ресурси.  
 • Чатботовете са в състояние да управляват едновременно хиляди разговори . Без значение колко е часът или колко клиенти се свързват с вас, всеки чат ще получи отговор веднага. 
 • Ботовете могат да бъдат лесно мащабируеми, за да се справят с голям обем чатове, без това да повлияе на бизнес разходите. 

Много ресторантьорски компании използват чатботове, за да се справят ефективно със ситуацията, когато търсенето се повиши, поръчките на клиентите станат високи, но малък персонал не може да се справи. 

Рационализиране на клиентите за включване.

Клиентите обичат да бъдат насочвани и глезени. Без значение колко уроци или ръководства за съдържание предоставяте, те все пак ще проявят нежелание сами да намерят информацията. В крайна сметка клиентите предпочитат марки, които им показват пътя.  

Тук чатботовете могат да се окажат удобни, тъй като вашият бизнес може да ги използва за обучение на клиенти и улесняване на процеса на включване. Използването на чатботове за включване и обучение на клиенти може да бъде от полза за вашия бизнес по много начини:

 • Чатботовете могат да задават въпроси и да събират отговори, и въз основа на това могат да показват точно какво търси клиентът. 
 • Използването на чатботове може да помогне на фирмите да насочат клиентите до най-доброто място, за да намерят търсената от тях информация, за да вземат съответни решения. 
 • Внедряването на чатбот може да помогне да се разбере от какво клиентът се интересува, или не е намерил. Тази информация може да се използва за интелигентно насочване на клиентите по фунията за преобразуване .
 • Възможно е да персонализирате въпросите, задавани от чатбота, и след това да създадете по-добро потребителско изживяване по време на процеса за покупка.

Направете изживяването на клиента по лесно.

Загубата на перспективи и желание на пазаруване по средата на фунията за продажби не идеалната ситуация и никой бизнес не би искал това да се случи. Има много причини, които биха могли да попречат на клиентите да купуват, било то тромавият процес на напускане или скритите разходи.  

Чатботовете могат да се окажат ефективни като помагат на фирмите да намалят главоболията на клиентите и да направят пътуването им по-ефективно. 

 • Можете да предложите допълнителна информация за продукти, услуги или доставка, която може да премахне съмненията и да направи процеса на клиента по-лесен. 
 • Използвайте интерактивно съдържание като видео, за да осигурите повече информация, и да изградите доверие сред потенциалните клиенти.  
 • Чатботовете винаги са в голяма помощ при предоставянето на кодове за отстъпки и оферти, така че клиентите да могат да намерят стойност в маркетинговата фуния .      

Използвайте предимствата на чатбота и подгответе бизнеса си за бъдещето.

Чатбот услугите и човешките аватари променят играта в комуникацията с клиентите. Те се използват в индустриалните вертикали, за да добавят ново измерение към обслужването на клиенти, продажбите, маркетинга и ангажираността. Използвайки предимствата на чатбот, фирмите могат да бъдат по-изгодни, по отношение на генерирането на потенциални клиенти, леснота за клиентите, включване и мащабиране на клиентското обслужване.  

За бизнеса е от първо значение да идентифицира областите, в които биха могли да помогнат аватарите и чатботовете, и след това да започне да ги използва , за да постигне желаните цели. С толкова много предимства на чатбот и аватари за бизнеса, би било грешка, ако вашият бизнес все още не използва тези иновативни технологии да подобри вашият бизнес, и клиентско усещане.

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *