Изберете страница

Доказани начини за изграждане на връзки с клиентите дългосрочно.

от юли 13, 2021Бизнес0 коментари


Warning: Undefined variable $but_collect in /home/pushhn1c/humanchatbots.com/wp-content/plugins/sba-smart-share/includes/sba-share-button.php on line 176

Warning: Undefined variable $but_collect in /home/pushhn1c/humanchatbots.com/wp-content/plugins/sba-smart-share/includes/sba-share-button.php on line 176

Дългосрочно изграждане на връзки с клиентите.

Представете си, че има бизнеси, които се развиват с течение на времето и инвестират в дигитализиране на техния бизнес, докато други имат огромни колебания и в крайна сметка се провалят. Каква е разликата? Важността се крие в това, как те се фокусират върху изграждането на взаимоотношения с клиентите и преминават към следващо ниво.

Силните взаимоотношения с клиентите приличат много на брачна връзка:) Трябва да инвестирате времето си, за да изградите стабилна връзка за дългосрочен период. 79% от клиентите казват, че искат фирмите да покажат разбиране и грижа за тях, преди да купят каквото и да било. Фирмите, които възприемат важността от изграждането на взаимоотношения с клиентите, развиват приятелски връзки с тях, и създават дългосрочно партньорство.

Какви са принципите на добрите взаимоотношения с клиентите?

Добрите взаимоотношения с клиентите са, когато клиентите остават доволни всеки път, когато взаимодействат с бизнеса, и това им оставя добро впечатление. Когато клиентите имат взаимно отношение и разбиране, така бизнесът има перспектива за дългосрочно сътрудничество.

Изграждане на силни взаимоотношения с клиентите създават усещането в клиента на стабилност и грижа. Предлагането на решения, насочени към техният успех. Отношенията с клиентите имат за цел да се създадат взаимноизгодни отношения между двете страни и това да продължи дългосрочно.

Customer Manager е продукт на YGDigiTech https://ygdigitech.com. Ако искате да получите 30 дневен безплатен достъп ни пишете в коментарите отдолу. Благодаря!

За да изградите добри взаимоотношения с клиентите, трябва да:

  • Отнасяйте с добро чувство към тях, изпращайте им топли поздрави в зависимост от случая
  • Накарайте клиентите си да почувстват, че разбирате какво искат.
  • Знайте, че някои клиенти се интересуват повече от начините, по които изграждате взаимоотношения с клиентите, отколкото вашите продукти или услуги.
  • Уведомявайте клиентите си за нещата, които се интересуват за да правят бизнес с вас.

Какво е значението за изграждане на взаимоотношения с клиентите?

Има голямо значение за изграждането на взаимоотношения с клиентите, като се има предвид тяхното увеличаване, включително повече потенциални клиенти и по-високи нива на задържане на клиентите. За да го рационализираме, ето първите три предимства от изграждането на страхотни отношения с клиентите.

Увеличете стойността към клиента за дълъг период от време.

Колкото по-дългосрочно клиентът допринася за вашия бизнес, толкова по-голяма трябва да е стойността, предоставена през този дългосрочен процес . Високият CLV ( Customer Lifetime Value) означава, че всеки клиент ще донесе повече приходи за вашата компания. Що се отнася до успеха на клиентите, не трябва да пестите усилия за изграждане на силни взаимоотношения с тях.

Намален трафик от клиенти?

61% от клиентите спират да купуват от компания, ако имат лош клиентски опит . Когато възприемете правилните техники за изграждане на взаимоотношения с клиентите, вие ще успеете да им предоставите страхотни преживявания, което от своя страна ще ги върне обратно при вас, и това намалява шансовете от тяхната загуба. Предоставяйки очакваната услуга и отношение, вие ще ги спрете да отидат при конкуренцията.

Подобрете лоялността на клиентите.

Придобиването на нов клиент може да струва пет пъти повече от задържането на съществуващ клиент. Като поддържате добри взаимоотношения с клиентите, това определя тяхната лоялност към вас. Чрез удовлетворяване на тяхното търсене, и високи нива на обслужване ще успеете да постигнете този баланс, клиента да е доволен. Когато клиентите са доволни, те продължават да препоръчват вашата фирма. От “ уста на уста“ Най добрият доказан метод през годините за реклама на вашият бизнес и услуги. 

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *